Universitats : negocieu els fons addicionals!!

Els sindicats UGT, CCOO, Intersidical i CGT denunciem com s’han dut a terme les negociacions a la Mesa d’Universitats corresponent als fons addicionals del II Acord per a la millora de l’ocupació pública i condicions de treball (0,20% al 2018, 0,25% al 2019 i 0,30% al 2020).

Estem patint una pandèmia, però a això s’ha sumat una dilatació injustificable de les negociacions, que va provocar que arribéssim al 2020 sense poder aplicar els fons del 0,25% del 2019, trobant-nos en un escenari “ara que ja ha passat”, en què havíem de tornar a negociar l’aplicació del 0,25% 2019 + 0,30% del 2020.

Durant tot el 2021, els sindicats hem fet un esforç de flexibilitat i concessions importants, acceptant el marc de les Universitats (vegeu document annex amb la proposta d’acord consensuada). Tant el 21 d’abril com el 26 de maig, amb preacord acceptat per les parts, les universitats s’han tirat enrera. El 26 de maig al·legant informes jurídics de la Generalitat que els impossibilitaven signar l’acord.

Els sindicats hem exigit, que les universitats presentin els corresponents informes amb motius d’il·legalitat del preacord i facilitar que els serveis jurídics sindicals puguin fer la seva valoració. Exigim mesures per compensar els diners estalviats al 2019 i 2020 i que s’acordi a cada universitat la distribució del 0,55% consolidable.

 

Les universitats actuen unilateralment, sense donar les explicacions pertinents ni respectar l’òrgan de negociació amb les seves treballadores i treballadors.

Comparteix:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram