Inici de negociació del primer conveni de recerca de catalunya

Ahir a la tarda, UGT i CCOO vam constituir la Taula de Negociació del primer Conveni de Recerca de Catalunya amb la patronal ACREC

 

Després de més de 7 anys des què es va iniciar la reinvindicació, i de 3 anys amb reunions formals per iniciar negociacions, ahir es va constituir la Taula per negociar el Primer Conveni de Recerca de Catalunya.

 

Finalment, ambdues parts deixen apartades les seves diferències per avançar en la negociació de les matèries troncals del conveni, deixant els matisos divergents sobre l’àmbit funcional per quan estiguin més avançades les negociacions. El sector de la Recerca a Catalunya necessita un marc que reguli les condicions laborals dels seus treballadors, per continuar oferint una producció científica de qualitat. La manca de conveni ha propiciat que les condicions de treball s’estiguin regulant amb convenis com el d’Oficines i Despatxos, excepte algun centre de recerca amb conveni propi. Això comportava dificultats per reflectir la realitat dels centres d’investigació, i de vegades es regulaven directament per l’Estatut dels Treballadors.

 

Després d’un any de bloqueig patronal, ACREC ha acceptat la proposta sindical del mes de maig de 2021, per iniciar les negociacions.

 

No és possible que es perpetuï la precarietat i la temporalitat en el sector, i que això passi en centres amb àmplia participació de la Generalitat. La regulació de les condicions de treball dels investigadors i investigadores de Catalunya no pot esperar més, i ja està fixada la data de la primera reunió de la comissió negociadora per a la segona quinzena de gener. Aquest serà el primer conveni sectorial de la Recerca de tot l’estat, ja que no hi ha referències a cap altre territori, i per CCOO i UGT suposa un repte que abordem amb tota la força que mereix.

Comparteix:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram