FEM EFECTIU EL 4RT ANY PIF A LES UNIVERSITATS CATALANES

Més del 20% de joves predoctorals de les universitats aniran al carrer aquest any.

Les organitzacions signants, impulsem una campanya de suport al Personal Investigador Predoctoral en Formació de les universitats públiques catalanes, i que finalitza el 3r any de contracte, sense que se ́ls hi prorrogui el 4t any que els hi correspondria legalment per manca de finançament.

Les universitats públiques tenen contractats més de 2.000 joves investigadors i investigadores predoctorals a baix cost. Mileuristes precaris des de fa molts anys: l’edat mitjana del professorat no estable ja és de 40 anys! Només en aquest any i en època de pandèmia, més de 663 seran acomiadats.

Cal que les Universitats “es mullin”. Fem que el 4rt any del PIF predoctoral sigui una realitat a les UUPPCC! És imprescindible que la Generalitat inverteixi en els seus joves investigadors en formació, no ens podem permetre perdre aquest valor humà a Catalunya. La situació impacta en la qualitat de la recerca del nostre país, però també en la salut física i mental dels afectats.

Què demanem? La pròrroga del quart any, d’acord amb el que contempla l’Estatut del Investigador Predoctoral en Formació i les retribucions que legalment els hi corresponen.

Davant aquesta situació insostenible què trobem? Un mur i falta de suport.

Per tot això t’agraïm un minut del teu temps per donar suport, adherint-te amb la teva signatura al manifest. UNEIX-TE!

Llegeix el manifest | Signa’l a bit.ly/Signo4anyPIF

Comparteix:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram