Nota unitària dels sindicats assistents a la mesa d’Universitats Públiques

ACORD INDISPOSICIONS

Companyes i companys,

Les Gerències de les universitats públiques han denunciat l’acord dels 8 dies d’absència per motius de salut (indisposicions) i aquest deixarà d’estar vigent l’1 de juliol.

El passat dia 4, les gerències ens van convocar a una “mesa tècnica” per negociar la nova retallada en temes de salut. A la mesa, les universitats van proposar un acord de 3 dies fet que retalla considerablement l’actual. Els agents socials convocats el vam rebutjar i vam proposar una pròrroga de l’actual acord.

Així mateix, hem demanat dades que demostrin la necessitat d’aquesta retallada i s’han negat: “és un tema de concepte, no de dades”. LA PART SOCIAL CONSIDEREM QUE no hi ha res que justifiqui posar fi a un acord que està funcionant bé i no dona problemes a la institució. PENSEM QUE només és fruit de la voluntat de les gerències d’arrabassar drets de salut a les plantilles de PTGAS i PDI. De fet, a efectes pràctics, aquesta retallada impactarà directament en el PTGAS, a qui se li descomptarà el sou si un dia falta per motius de salut i no ha tramitat una “baixa”.

D’una manera totalment hipòcrita ens diuen que no es tracta d’una retallada! Que ells vetllen perquè es doni el millor servei a la ciutadania. Sense considerar que aquest servei el donen persones treballadores que hi pertanyen i al qual haurien de cuidar.

Quina barra!

Ens han comunicat que el 27 de juny convocaran la Mesa d’universitats per “negociar” la nova retallada dels nostres drets. Cal explicitar que el panorama ha canviat en algunes administracions i s’han revertit les retallades, però nosaltres no hem recuperat tot el que vam perdre i a sobre ens proposen de noves.

 

 

Sindicats de la Mesa d’Universitats, 7 de juny de 2024

Comparteix:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram