8-M: Per una societat feminista, fes-te corresponsable

Un any més amb motiu del Dia Internacional de les Dones, que se celebra el 8 de març, des de la UGT hem publicat un manifest en què es repassa els avenços produïts en el darrer any, denunciant les principals discriminacions que pateixen les dones i reafirmem el compromís fins a aconseguir la igualtat efectiva entre dones i homes.

Tot i que, avui en dia, treballen més dones que mai (9,8 milions) subsisteix una bretxa de gènere en la taxa d’activitat de les dones (10 punts menys que la dels homes) en la feina (7 de cada 10 llocs de treball a temps parcial l’ocupen dones) i en l’atur (6 de cada 10 persones a l’atur són dones). Bretxes es tradueix també en la persistència de la bretxa salarial: les dones continuen percebent 5.000 euros menys a l’any que els homes i 1 de cada 4 treballadores cobrava un salari igual o menor a l’SMI.

Però sí que hi ha una dada alarmant és la que fa referència a la violència que pateixen les dones. El 2023 van ser assassinades per la seva parella o exparella 58 dones (una cada sis dies) i dues menors, víctimes de la violència vicària. Al manifest es recorda a més que altres feminicidis es van cobrar la vida de 47 dones, el primer semestre del 2023.

Pots consultar les principals reivindicacions sindicals al manifest per “Per una societat feminista, fes-te corresponsable. Lliures i unides, conquistant igualtat”.

 

Des de la UGT us convidem a participar en totes aquelles activitats reivindicatives que es produeixin en el marc del Dia Internacional de les Dones. Entre d’altres:

  • VI Reconeixement feminista de la dona treballadora. (10:00h) Organitza UGT-SP.
  • Esmorzar feminista (11:00h).
  • Concentració i lectura del manifest a la plaça de la dona (11:50).
  • En acabar, manifestació conjunta fins a la Plaça de la Font.
  • Acte institucional a l’ajuntament de Tarragona (13:00). Lectura del manifest.
  • les activitats organitzades en el si de la Universitat.

 

Font UGT Catalunya / URV

Comparteix:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram